Sterilisatie-methoden

Hieronder treft u een overzicht aan van een aantal sterilisatie methoden welke vrouwen hebben ondergaan. Via de knop meer informatie komt u op de desbetreffende pagina / website terecht waar u kunt lezen welke mogelijke bijwerkingen / klachten vrouwen ondervinden na het steriliseren met de desbetreffende methode. 

Essure

 

De Essure®-sterilisatiemethode is een behandeling waarbij de eileiders geleidelijk dichtgroeien door het inbrengen van kleine veertjes met polyester vezeltjes. Zaadcellen kunnen zo niet bij de eitjes komen, waardoor geen bevruchting meer kan plaatsvinden. 


Ovabloc

 

De Ovabloc-methode is een methode van sterilisatie bij de vrouw, waarbij de gynaecoloog onder plaatselijke verdoving via de vagina (schede) en de baarmoeder siliconenplugs in de eileiders brengt. Er zijn dus geen littekens in de buik. 


Filshie clips

 

De Filshie Clips sterilisatiemethode is een operatieve, permanente vorm van anticonceptie, die direct effectief is, waarbij geen extra onderzoeken ter bevestiging van de effectiviteit nodig zijn en die desgewenst omkeerbaar is.